Poskytují účetnictví, daňové poradenství a oceňují majetek

Pražská společnost TOFI s provozovnou ve východočeské Chrudimi byla založena v roce 1994 a od roku 2006 se věnuje daňovému poradenství, vedení účetnictví a zpracování mezd. Předmětem činnosti je také o oceňování majetku pro věci movité, nehmotný a finanční majetek, a také obchodní závod. Mezi klienty společnosti TOFI patří převážně středně velké tuzemské společnosti, které se zaměřují na obchodní činnost a služby, živnostníci, lékaři a další podnikatelé. Protože jsou účetní schopni komunikovat i v angličtině, stále častěji se na TOFI obracejí zahraniční klienti, podnikající v České republice.

TOFI spolupracuje při řešení složitých daňových a ekonomických problémů s advokátní kanceláří a znaleckými společnosti. Provádí i likvidace, vede účetnictví pro insolvenční správce a spolupracuje s nimi v průběhu celého insolvenčního řízení až do jeho skončení. Daňová kancelář je vedena v souladu s GDPR a je členem profesního sdružení Česká komora odhadců majetku.

Služby v účetní a daňové oblasti se týkají nejen vedení účetnictví a daňové evidence, společnost poskytuje rovněž účetní poradenství, kompletní zpracování personalistiky a mezd včetně agendy sociálního, zdravotního a nemocenského pojištění. Klienti se mohou na TOFI obracet s žádostmi o daňové poradenství, mohou si nechat zpracovat přiznání ke všem daním – z příjmu fyzických osob, z příjmů právnických osob, majetkové daně, daně z přidané hodnoty, spotřební a silniční daně. Společnost TOFI používá ke zpracování daňových přiznání program TaxEdit, který umožňuje spravovat agendu klientů a jejich daňových elektronických podání a podání pro správu daní. Klienti jsou zastupováni před orgány státní správy, při kontrolách a místních šetřeních, společnost za ně vyřizuje záležitosti na úřadech.

Odhadce majetku se věnuje problematice oceňování, poskytuje v této oblasti, a také při koupi obchodního závodu a v oblasti nepeněžních vkladů majetku poradenství. V rámci doplňkových služeb TOFI zpracovává účetní a statistické výkazy, vnitropodnikové směrnice, podklady pro audit, projekty, kalkulace, podnikatelské záměry a s nimi související žádosti o úvěr a dotace.